Knækbrød er ikke kun lækkert, men også super sundt og billigt. Det er en rigtig god snack, når du er lækkersulten eller skal have noget i en fart. Også bliver det heller ikke mere traditionelt nordisk.
I følgende opskrift, er der til 2 bageplader knækbrød. Det lyder voldsomt, men det er det slet ikke :)
Min opskrift er bare et forslag, står du og har solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø osv. kan du sagtens erstatte korndelene med hvad du har der hjemme :)
Redskaber:
Køkkenrulle
Bagepapir
Dl-mål
Dejskål
Rørerske
Ingredienser:
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
3 dl 5-korns blanding
3,5 dl speltmel eller hvedemel
2 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
2 dl vand
1,25 dl olie
3 dl 5-korns blanding
3,5 dl speltmel eller hvedemel
2 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
2 dl vand
1,25 dl olie
Sådan gør du:
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
Tilføj vand og olie og bland det godt sammen.
Læg et stykke bagepapir på bordet.
Tag halvdelen af dejen og læg det midt på bagepapiret
Læg et andet stykke bagepapir oven på, og rul det ud med kagerullen så det får den tykkelse du vil have.
Inden det sættes i ovnen kan du skære den form du vil have dit knækbrød skal have. Jeg har bare brugt en almindelig kniv, men du kan også bruge udstikker forme.
Samme gør du med den sidste halvdel af dejen
Knækbrødet bages det ved 200 grader i ca. 15. minutter, i alm. ovn.
Inden det sættes i ovnen kan du skære den form du vil have dit knækbrød skal have. Jeg har bare brugt en almindelig kniv, men du kan også bruge udstikker forme.
Samme gør du med den sidste halvdel af dejen
Knækbrødet bages det ved 200 grader i ca. 15. minutter, i alm. ovn.
Pak knækbrødet i en lufttæt dåse, og det kan holde sig sprødt længe.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar